Hem / Bredband / Beslutat att fibernätet byggs!

Beslutat att fibernätet byggs!

Teckningstiden har gått ut och det är tillräckligt många som har tecknat sig så nu blir fibernätet byggt!

Telia/Fibergruppen har skickat ut et brev till alla som har tecknat sig och beskriver vad som händer. De lovar att det ska vara klart senast 2018-06-30 men förmodligen tidigare. Det är inte orimligt att nätet är i drift redan under detta år.

Totalt är det c:a 75 fastigheter som kommer att anslutas. Bland de fastboende är det c:a 90% som har tackat ja och bland fritidsbostäderna ungefär hälften. På slutet har området ändrats en aning så att en fastighet togs bort och två (eventuellt fler) kom med.

Tyvärr innebär inte detta att alla i Närkesberg kan få fiber. Området täcker bara 60% av de fastboende och mindre än hälften av sommarstugorna i Närkesberg. Övriga blir tyvärr utan fiber i denna omgång. Närkesbergs fiberförening har arbetat hårt för att utöka området men bara lyckats marginellt med det. De som är utanför området får hoppas på en nästa omgång statliga bidrag. Dessa är inte beslutade ännu men staten har höjt ambitionsnivån om hur många som ska ha fiber.

Förutom Närkesberg ingår bland annat Marideamm och Gålsjö-Svaldre i områdena Telia/Fibergruppen ska bygga fibernätet.

About Byaradet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *